Videospill har en lang og interessant fortid, med en rekke forskjellige utviklere som har spilt viktige roller i utviklingen av bransjen. Det skal ikke mye til for å forstå at Japan har gjort enormt mye for industrien, på særdeles mange måter som mange andre land bare kan drømme om å måle seg med.

Når du tenker på Japan er det åpenbart hva du gjerne tenker på til å begynne med – Nintendo, Sega, Konami, alle de store selskapene, alle de store konsollene, alle de viktige spillene og karakterene. Med en slik rik kulturarv er det viktig at det holdes liv i denne innovasjonen og skapergleden.

Hva er Tokyo Game Show?

Tokyo Game Show er en spillkonferanse som avholdes på årlig basis i Chiba, et prefektur i Japan. Konferansen omhandler i all hovedsak japanske spill, men det hender også at spillutviklere fra andre deler av verden bruker konferansen som en mulighet til å vise fram relaterte teknologier og innovasjoner.

Konferansen varer i fire dager til sammen. De første to dagene av konferansen er forbeholdt utviklere, designere, og andre aktører innen spillindustrien, mens de siste to dagene er åpen for offentligheten. Konferansen er generelt en stor suksess, med så mange som 270 000 tusen besøkende ved et enkelt arrangement.

Hvordan fungerer det?

Det er ingen tvil om at Tokyo Game Show er en særdeles stor konferanse, med en enorm mengde gjester. Det er nesten en selvfølgelighet at arrangementer av slike proporsjoner krever en hel del planlegging, på svært intrikat og detaljert nivå – heldigvis får Tokyo Game Show all planleggingen som trengs.

Selve utseendet for konferansen varierer fra år til år, i forhold til hvor mange mennesker som kjøper billetter for å komme til arrangementet, hvilke selskaper som skal stille ut sine produkter, hvilke produkter det er som skal stilles ut, og mye mer – arrangementet er aldri det samme fra år til år.

Hva får du se?

Når det gjelder konferanser på størrelse med Tokyo Game Show er det ingenting som blir utelatt. Begivenheten har rom for alle plattformer, enten det er snakk om PC, mobil, eller konsoll. Alle de individuelle plattformenes respektive spill er selvsagt også representert, slik at tilskuerne får sjansen til å se alle de nyeste produktene.

Men det er ikke bare teknologi som vises fram ved Tokyo Game Show. Konferansen har nemlig også rom for en rekke andre aspekter av den moderne spillkulturen – skulle du velge å besøke konferansen vil du få være vitne til at fra cosplay og markedsføring, til nye spillutviklere fra Japan.

Stadig populært

Tokyo Game Show har en lang og rik historie, og har nytt særdeles godt av dens popularitet helt siden konferansen ble avholdt for første gang i 1996 – begivenheten huset faktisk mer enn 100 000 mennesker allerede da. Siden da har den enorme populariteten bare vokst, og stadig flere velger å besøke konferansen.

Noe for oss alle

Japan har som sagt en særdeles rik kulturarv når det gjelder videospill, og Tokyo Game Show gjør en veldig god jobb ved å videreføre denne historiske arven til framtidige generasjoner. Konferansen har noe for oss alle, enten vi spiller på PC, konsoll, eller mobil – vi finner alle noe på Tokyo Game Show.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *