SpillExpo er en norsk spillmesse som avholdes på Norges Varemesse i Lillestrøm, og varer i tre dager hver november eller desember. Spillmessen ble først arrangert i 2012. Her møtes folk i alle aldre som har felles interesse for spill, teknologi og lignende. SpillExpo er en populær og velkjent spillmesse.

I tillegg til en stor scene fylt av spillunderholdning, kjente gjesteopptredener, cosplay-konkurranse og mye mer, har SpillExpo også større og mindre utstillere med stands hvor de viser fram spill og nyheter og selger spillrelaterte varer. Formålet er å skulle spre glede og entusiasme rundt videospill – en av verdens mest populære hobbyer.

Kjente gjesteopptredener og utstillere

Kjente norske spill-YouTubere gjester også SpillExpo, blant annet Prebz og Dennis (Preben Fjell og Dennis Vareide) og Noobwork (Joachim Haraldsen). Cosplayer Tine Marie Riis har også fast gjesteopptreden på SpillExpo. Spillorganisasjoner og spillag kommer også for å delta i spillkonkurranser i større kompetitive spill som League of Legends og Counter Strike: Global Offensive.

SpillExpo er en perfekt plass for spillselskaper å reklamere for sine spill og varer. Blant annet kommer faste utstillere som Nintendo, Sony PlayStation, Microsoft Xbox, EA (Electronic Arts), Komplett og andre til SpillExpo for å vise fram sine spill. Også folkehøyskoler med spill- og cosplay-relaterte linjer har stands for å tiltrekke potensielle elever.

Stor representasjon

Norge er kanskje et lite land, men det betyr ikke at SpillExpo har lite utvalg å by på. På SpillExpo kan man oppleve alt bransjen har å by på. Alle forskjellige typer spill er representert, enten det gjelder førstepersons skytespill, idrettspill, strategispill, eller hva som helst annet du liker.

Det er heller ikke slik på SpillExpo at det bare er forskjellige spill som representeres. Du får også et solid innblikk i en verden av forskjellige teknologier og plattformer på messen. Alle titanene innen bransjen, slik som Nintendo, Sony og Microsoft er representert, enten det gjelder mobil, PC, eller konsoll.

Cosplay på SpillExpo

Cosplay, forkortelsen for «costume play», er en stor del av SpillExpo. Cosplay innebærer å kle seg ut som og etterligne en karakter fra et spill, en serie, en tegneserie og så videre. De fleste lager kostymene selv, men det er også mulig å kjøpe ferdige cosplay på nettet.

Tine Marie Riis, en verdenskjent cosplayer på fulltid, bruker ofte å gjeste SpillExpo med sine cosplays. Hun holder ofte cosplay-relaterte paneler for besøkende. Mange besøkende går også rundt og viser fram sine egne cosplays, og mange tar gjerne bilder av de imponerende cosplayene. Det er også en cosplay-konkurranse for deltakere av spillmessen.

Norges største Fortnite-turnering

Om ikke all underholdningen nevnt ovenfor skulle være nok, kan SpillExpo også by på Norges største Fortnite-turnering. Fortnite, utviklet av Epic Games, er for tiden et av verdens aller mest populære spill, og er tilgjengelig på iOs, Android, Nintendo Switch, Xbox One, Playstation 4, og PC – hele spekteret av plattformer.

Alt den norske gameren trenger

Gamere i Norge er en mangfoldig og stadig voksende demografi, og det sier seg selv at en slik gruppe mennesker gjerne vil se etter det beste spillverdenen har å by på. Fra 1. til 3. November vil du kunne finne alt du noen gang kunne trenge ved SpillExpo i Lillestrøm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *