Rundt om i verden er det utvilsomt ingen mangel på festivaler og forestillinger relatert til kultur og underholdning – det finnes praktisk talt en overflod av konserter, musikkfestivaler, filmfestivaler, kunstutstillinger, teater, og hva enn det ellers måtte være. Er du kulturinteressert er det ingen mangel på ting å se eller gjøre.

Men en del av den moderne verdens kultur som ofte kan virke oversett i forhold til resten av kunstformene og mediene, er gaming. Gaming er åpenbart en bransje som har vist seg å være i enorm vekst i løpet av de siste tiårene, så det vil gi mening at gaming blir mer representert.

Et fristed for nerder

Penny Arcade Expo, ofte forkortet til PAX, har en rik og interessant historie, som reflekterer lidenskapen mange mennesker har for gaming, uavhengig av hvem du er og hvor du kommer fra. Skaperne av Penny Arcade, en populær tegneserie på nett, følte nerdene trengte mye mer representasjon på spillfronten.

Det var av denne grunn at skaperne av Penny Arcade bestemte seg for å skape et show som utelukkende omhandlet gaming, og spillkultur. I 2004 ble Penny Arcade Expo avholdt for aller første gang i Washington, og siden den gang har konferansen bare vokst seg større i løpet av årene.

Hva skjer på PAX?

Det å spørre om nøyaktig hva det er som skjer på Penny Arcade Expo vil være å stille seg selv et enormt stort spørsmål – så lenge det omhandler spill og spillkultur er det nemlig slik at det nesten ikke finnes noen grense for hva som skjer på PAX.

Konferansen kan by på så mye som utstillinger av de nyeste og mest omtalte spillene bransjen har å by på, en lang rekke forskjellige brettspill, konserter relatert til spill- og nerdekultur, LAN-spill, lounge-områder for håndholdte konsoller, hundrevis av moderne datamaskiner, paneler med kjente personligheter, og veldig mye mer.

Stadig mer populært

Da Penny Arcade Expo ble arrangert for første gang i 2004 hadde de allerede 4 500 besøkende i Washington. Siden den gang har interessen for konferansen bare økt, og det er stadig flere som velger å delta på begivenheten. Fra 2004 til 2010 doblet antallet besøkende hvert eneste år.

I 2010 hadde konferansen blitt såpass populær at arrangørene måtte utvide, slik at de skulle ha plass til alle besøkende. I tillegg til å avholde den samme gamle konferansen i Washington har det også fra 2010 av også blitt avholdt en konferanse i Boston, som går ved navnet PAX East.

Mer enn bare spill

Penny Arcade Expo legger også vekt på å inkludere mer enn bare spillene i seg selv. På PAX kan man få være vitne til interessante og underholdende paneler hvor personligheter fra spillindustrien forteller sine historier, samt også konserter hvor kjente artister opptrer med innslag relatert til videospill og nerdekultur.

Sterk vekst

Siden Penny Arcade Expo ble avholdt for første gang i 2004 har konferansen kunne nyte godt av enorm vekst – PAX East og PAX West utgjør nemlig nå de aller største spill-konferansene i hele Nord-Amerika. Stadig flere fans av spill og spillkultur flokker til Penny Arcade Expo, noe de har god grunn til å gjøre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *