Videospill regjerer innen underholdning i den moderne verden. Det spiller ingen rolle om du er gammel eller ung, maskulin eller feminin, hvor du kommer fra, eller hvordan du ser ut – videospill har noe for alle, med et enormt utvalg spill som formidler en uendelig mengde forskjellige stemninger og inntrykk.

Det er ingen tvil om at videospill er en kaptiverende interesse som dominerer markedet for underholdning nå til dags, men dette betyr ikke at spillene kommer uten begrensninger. Det finnes en hel rekke forskjellige utviklere som alle utvikler sine egne konsoller, og dette betyr at spill lages for flere ulike plattformer.

Hva er GamesForum?

GamesForum Seattle er en to-dagers konferanse som har for mål å støtte spillutviklere som lager spill på tvers av plattformer. Men nøyaktig hva er en plattform? En plattform er ikke noe du spiller, men heller noe du spiller på. Et spill spilles på en plattform, enten det er PC, mobil, eller konsoll.

GamesForum mener at barrierene mellom de forskjellige plattformene er i ferd med å brytes ned. Det har tidligere vært veldig klare restriksjoner mellom de forskjellige plattformene, grunnet en rekke ulike faktorer. Dette har tidligere gjort det veldig vanskelig for utviklere å skulle lage produkter som når ut til alle potensielle kjøpere.

Plattformer i utvikling

En av de aller mest prominente grunnene til at det tidligere har vært vanskelig å skulle utvikle spill på tvers av plattformer, er rett og slett at det har vært store forskjeller i de forskjellige plattformenes respektive teknologiske spesifikasjoner – forskjellene mellom mobil, PC, og konsoll har vært særdeles store.

Teknologien er alltid i utvikling, og det betyr at forskjellene mellom de forskjellige plattformene endres. Tenk for eksempel over hvordan mobilspill har utviklet seg i løpet av årene – bare et lite stykke tilbake i tid måtte vi ta oss til takke med å bare spille 8-bits Snake på mobiltelefonene våre.

Hvem gjester GamesForum?

GamesForum gjestes av de menneskene som tar avgjørelser innen bransjen – dette vil si at konferansen er til for utviklere, utgivere, publisister, markedsførere, og alle andre som arbeider på innsiden av spillindustrien. GamesForum ønsker å skulle gjøre det mulig for alle de respektive deltakerne å minske prøvelsene ved å utvikle på tvers av plattformer.

Det er ikke krav om at du må være del av et stort, velkjent firma for å skulle kunne gjeste GamesForum. Større selskaper er selvsagt representert, men det er også rom på konferansen for mindre, uavhengige utviklere. På GamesForum skal alle spillutviklere få en sjanse til å forbedre sitt produkt.

Tilgjengelighet i fokus

Hvorfor fokuserer GamesForum på nettopp det å skulle kunne spille på tvers av plattformer? Spillverdenen blir stadig mer sosial og mer omfattende, og det introduseres stadig flere måter å spille på. En har gjerne venner som spiller på ulike plattformer enn en selv gjør, og GamesForum ønsker at en skal kunne spille sammen uansett.

GamesForum 2019

GamesForum 2019 kommer til å avholdes i Seattle, den 22. og 23. Oktober. En hel rekke nyttige seminarer står på agendaen, slik som kurs innen markedsføring, det å tjene penger på sine produkter, design og utvikling, og mye mer. Forhåpentligvis får vi snart kjenne på følgene av arbeidet som utføres ved GamesForum Seattle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *