Det er et godt kjent faktum at mennesker er glade i spill. Vi liker å konkurrere mot hverandre, samarbeide med venner, og oppleve nye digitale verdener som fungerer som et forfriskende avvik fra virkeligheten. Når slike kulturelle fenomener oppstår er det klart at vi vil ønske å feire dem.

På GamesCom får du gjort nettopp dette – fire dager i året transformeres nemlig Köln til en blomstrende festival hvor videospill og spillkultur er i fokus. Alle besøkende vil få ta del i en feiring med særdeles mange aspekter i forhold til mange andre spillfestivaler, hvor fokuset er helt og holdent på videospill.

Noe for de seriøse

GamesCom er ikke bare en stor feiring hvor alt er morsomt og alle har det gøy – det er nemlig også en plattform for læring, mestring, og selvutvikling. Om du er interessert i koding og design, eller er ansatt innen videospill-industrien, vil du på GamesCom finne nok å fordype deg i.

Begivenheten stiller nemlig med en rekke foredrag, kurs, og seminarer hvor du kan lære om bransjen, der alt fra karrieremuligheter innen spill, til selve industriens historie er representert. Skulle det være ønskelig eller av interesse kan du også få snakke med erfarne konsulenter som ønsker å bedre din karriere.

En overflod av underholdning

Det er ikke bare seriøst på GamesCom. Arrangementet kan nemlig by på en av de største områdene for underholdning verdens spillfestivaler har å by på. Festivalen påstår selv at de kan by sine gjester på selve hjertet av gaming – alle sider, alle perspektiver, og alle aspekter av bransjen er representert.

Alle mulige konsoller og teknologier er representert på utstillingsområdene ved GamesCom. Kjente personligheter stiller også opp på festivalen, slik at alle deres fans kan få signerte autografer. Det finnes også et retro-område hvor det stilles ut en rekke retro konsoller og spill, ofte av den ganske sjeldne sorten.

En sann festival

Det er ikke bare innendørs området ved GamesCom som er et stort trekkplaster – GamesCom kan nemlig by på noe de aller fleste andre spillbegivenheter ikke kan skryte av å ha inkludert i sitt program. I løpet av arrangementet vil nemlig Köln sentrum bli omformet til en stor, sann festival.

På GamesCom City Festival forvandles Köln sentrum til et helt festivalområde, hvor det vil skje opptredener av kjente artister, både fra Tyskland og fra utlandet. GamesCom City Festival er kjent for å tiltrekke flere tusen besøkende på en daglig basis – og toppen av det hele er at festivalen tilbyr gratis inngang.

Spill på full mage

Et annet aspekt ved GamesCom er at festivalen også fokuserer på noe de aller fleste andre spillfestivaler aldri tar i betraktning, nemlig mat. Ved GamesCom City Festival fins det hele markeder for streetfood, som har formål å tilby kulinariske opplevelser til alle som velger å besøke begivenhetene i sentrum av byen.

Store opplevelser

Alt er stort ved GamesCom – det er en stor festival som arrangeres på et stort vis, med store muligheter for store opplevelser. Det spiller ingen rolle om du er fanatisk interessert i spill – GamesCom kan tilby mat, konserter, en enorm mengde spill, både inne- og uteområder, samt mye mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *