Det var i April 1988 en spilldesigner organiserte det som den gang ble kalt for «Computer Game Developers Conference», og den gang ble den uformelle konferansen holdt i en kjeller. Med 25 utviklere under første oppmøte har konferansen vokst enormt, hvor det i 2019 var over 29 000 som møtte opp.

GDC gir alle oppmøtende muligheten til å oppleve prisutdeling ved «Game Developers Choice Awards» og «Independent Games Festival», men også flere andre aktiviteter. GDC er et knutepunkt for inspirasjon, nettverksbygging, læring og opplæring hvor alt fra programmering, design, audio, produksjon, bedrift og ledelse vil dekkes av profesjonelle i industrien.

Game Developers Choice Awards

«Game Developers Choice Awards» er priser som årlig gis til bemerkelsesverdige spill og spillutviklere. Disse prisene dekker en stor del kategorier og sjangere som f. eks, audio, innovasjon, design, teknologi og mye mer. Det som blant tilskuere blir nevnt som den mest spennende prisutdelingen er kanskje en selvfølge, nemlig «Game of the Year».

Alle prisene utdelt blir vurdert og gitt av «International Choice Awards Network» eller «ICAN», i tillegg til redaktører fra Gamasutra. Dette fører til og sikrer at prisene blir utdelt av profesjonelle med tilstrekkelig kompetanse, og gjør prisutdelingen desto mer rettferdig. Er du heldig vil du kanskje kunne se dine favoritt-spillutviklere blant prisvinnerne!

De to første dagene

Et gjentagende høydepunkt ved «GDC» har lenge vært opplæring eller «tutorials» i et bredt spekter av emner som går over én eller to dager i starten av konferansen. Dette er workshops eller annen form for opplæring og handler om alt fra spilldesign til spesifikk programmering, produksjon eller bedrift og ledelse samt mye mer.

Under de to første dagene blir det også holdt paneler dedikert til spesifikke segmenter av spillindustrien, hvor dette kalles for en «summit». Tidligere har dette handlet om alt fra læring ved bruk av spill, kunstig intelligens og mye mer. GDC kan i dag skryte med over 750 lærerike og varierte høydepunkter under konferansen.

Fokus på industrien

Som en deltaker hos GDC lønner det seg nok å være interessert i mer enn kun spill, da dette definitivt er en messe som i stor grad fokuserer på industrien. Teknologiselskaper som Amazon, Google, Intel, Nvidia, Oculus, Sony og Unreal Engine møter ofte opp for å vise fram ny teknologi, tjenester og annet.

Er du derimot ikke veldig interessert i workshops eller opplæring i diverse emner kan du istedenfor slappe av og spille noen innovative og påfunnsrike spill. Det finnes også tematiserte områder for retro og indiespill, alternative kontrollere og mer. GDC er en gigantisk konferanse, og det vil ikke være mangel på interessante opplevelser.

Nettverksbygging

Nettverksbygging er for mange den aller viktigste delen ved GDC. Det betyr ingenting hvor du hører til med tanke på spillindustrien, enten det er som designer, programmerer eller annet. Det er garantert flere hundre hvis ikke tusenvis av likesinnede. GDC er den perfekte anledningen for deg å bli kjent med dine fremtidige partnere.

Inspirerende og lærerik

Synes du GDC virker interessant? Om du har muligheten er GDC en veldig lærerik og givende opplevelse, og noe du ikke vil gå glipp av. Ikke bare er selve GDC en herlig konferanse, men folkene du møter og stedene du besøker vil også være flotte. GDC er en veldig gjennomtenkt konferanse som burde besøkes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *