Hvis vi går noen få tiår tilbake i tid, er det kanskje vanskelig å forestille seg at videospill skulle utvikle seg til å bli det globale, verdensomfattende fenomenet det er i dag. Det som en gang var primitiv og ukonvensjonell teknologi er i dag allmennkunnskap for mennesker av alle aldre.

Når vi har et så stort fenomen å hanskes med sier det seg selv at det med tiden vil komme til å finnes opp en rekke sammenkomster, messer og forestillinger med spill i fokus, for å rette oppmerksomhet mot hva markedet har å by på. E3 er nå den største begivenheten i bransjen.

Rik historie

Videospill har anskaffet en enorm popularitet gjennom flere tiår, og det samme gjelder E3. Siden 1995 har Electronic Entertainment Expo regjert som kongen av spillmesser, og begivenheten ser ut til å vokse seg større for hvert år som går. Stadig flere møter opp, og stadig flere spill blir presentert.

Siden E3 ble grunnlagt har arrangementet blitt den ultimate plattformen hvor spillutviklere viser fram sine skaperverk. Alle som er over gjennomsnittlig interessert i spill vet at det lønner seg å følge godt med under begivenheten, ettersom mange av spillgigantene gjerne viser fram sine aller største og beste nye produkter nettopp på E3.

Enormt oppmøte

Det er ingen tvil om at det er E3 som rår når det gjelder spillmesser. I 2019 hadde arrangementet hele 66 000 besøkende da messen ble avholdt i Los Angeles, fra 11. til 13. Juli. I tillegg blir hele arrangementet «streamet» på nett slik at alle som vil kan følge med på festen.

I løpet av arrangementet har de største navnene i bransjen presentasjoner på scenen, hvor de avduker deres kommende produkter, som regel til enorm respons fra publikum. Tidligere har det bare vært individer fra spillbransjen som slapp til, men i 2017 åpnet E3 endelig også dørene for hele offentligheten.

Sniktitt

Et av de mest tiltrekkende aspektene ved E3 er muligheten til å få en sniktitt på de store avdukingene fra spillgigantene som Nintendo, Sony og Microsoft. Utviklerne presenterer gjerne sine nye innovasjoner i et storslagent show på scenen, og dette blir som forventet gjerne mottatt med enorm entusiasme fra publikum.

I tillegg er det også utstillinger av produkter som spill, konsoller, kontrollere, og det nyeste av banebrytende teknologi. De som deltar på begivenheten kan regne med å få prøve spill og annet som ikke blir tilgjengelig for offentligheten før om lang tid – en veldig eksklusiv sniktitt på hva som er i vente.

E3 2020

Til neste år vil E3 feire sitt 25. år som spillverdenens store folkefest. Arrangørene har opplyst offentligheten om at begivenheten vil avholdes på samme sted til neste år, nemlig Los Angeles Convention Center. Deltakende kan ha store ting i vente, da ryktene om Sony’s Playstation 5, og mye mer, er i sirkulasjon.

Bransje i vekst

Det er ingen tvil om at videospill er en bransje som nyter godt av stor vekst, noe den har gjort i mange tiår nå. Så lenge denne utviklingen fortsetter vil E3 sannsynligvis fortsette å være et av midtpunktene i bransjen – er du heldig finner du kanskje veien dit en gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *