Er du interessert i teknologi og forbrukerelektronikk? Da er kanskje dette messen for deg. Consumer Electronics Show (CEA) er en årlig messe organisert av Consumer Technology Association (CTA) og har holdt på siden 1967, hvor de den gang hadde 17 500 tilskuere og 200 utstillinger. Messen har vokst seg gigantisk siden den gang, og innholdet blir kun mer imponerende.

I 2019 var det over 182 000 tilskuere fra 160 land, 4 500 utstillere og 1 000 foredragsholdere. Messen har blitt et samlested for alle som interesserer seg for forbrukerelektronikk. Messen tar for seg all slags forbrukerelektronikk og gir store merkevarer sjansen til å vise fram spennende ny teknologi, holde foredrag angående fremtidens teknologi og mer.

Den nyeste teknologien

Det er mange spennende emner som det blir holdt foredrag om under CES. Emnene varierer fra internettrelaterte emner som 5G, «Smart Cities» og bærekraftighet til selvkjørende biler og annen teknologi relatert til kjøretøy. Du vil kunne se den nyeste teknologien innenfor robotikk og droner, eller det siste innenfor gaming – Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR).

Med sine utallige spennende emner har CES foredrag og utstillinger som vil passe hvem som helst. De selskapene som viser noe fram kan være produsenter, utviklere, distributører av maskinvare, teknologi leveringssystemer og mye annet. Ettersom at Consumer Technology Association (CTA) både eier og produserer CES fører dette til at mange viktige bedriftsledere fra hele verden møter opp.

Teknologi introdusert til verden

Én gang i året har forbrukere muligheten til å kunne se store produkter bli lansert. Dette har skjedd årlig siden CES sin start i 1967, hvor de siden har klart å lansere produkter som ofte har endret livene våre til det bedre. Teknologi som for eksempel Videocasette Recorder (VCR) og Compact Disc (CD) ble introdusert til verden her.

Microsoft Xbox og Plasma TV ble introdusert i 2001, Blu-Ray DVD ble introdusert i 2003, og OLED TV i 2008. Kun gjennom lanseringer hos CES kan du få en smakebit på hvor voldsomt forbrukerteknologien vi tar i bruk dag etter dag har utviklet seg. Dette er ikke bare utrolig interessant, men med tanke på samtiden er dette virkelig spennende.

Rampelyset

Hos CES i 2019 var det mye spennende i rampelyset. Her ble det vist fram tynnere TV-er med større oppløsning enn noensinne, både 4K og 8K. Det ble vist fram rullbare OLED skjermer fra LG, Samsung og Sony i tillegg til gigantiske MicroLED vegger og mer bærbar teknologi enn du har plass til på kroppen.

Den nyeste teknologien innen selvkjørende biler ble vist fram, med demoer fra Ford, Toyota og Lyft. Og sist men ikke minst den veldig relevante kampen mellom digitale assistenter i hjemmet, nemlig kampen mellom Google Assistant og Amazon Alexa. Dette er kun en liten smakebit av hva som kan nevnes som populære emner hos CES 2019.

Consumer Technology Association (CTA)

Som nevnt er det Consumer Technology Association (CTA) som både eier og produserer CES. CTA representerer og står bak hele den 398 milliarder dollar store forbrukerteknologi industrien som finnes i Nord-Amerika, slik at det med god grunn møter opp både viktige mennesker og nytenkende. Ofte er bransjeledere fra hele verden hos CES for å kunne se etter nytt talent.

Kjærligheten for forbrukerelektronikk

CES er en veldig viktig messe som tar for seg store deler av den teknologiske industrien. Dette er virkelig et møtepunkt for alle, uansett om du er en bransjeleder eller en forbruker. Kjærligheten for forbrukerelektronikk og teknologi generelt skaper mange nye partnerskap og nye idéer, og det er hos CES disse idéene har muligheten til å bli funnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *