Det er ingen tvil om at Blizzard Entertainment sitter på en særdeles rik arv når det gjelder videospill, og spillenes historie. Få selskap kan skryte av å ha en like stor og omfattende portefølje som Blizzard, og med en slik arv kommer også muligheten for å arrangere en egen spillmesse.

World of Warcraft, Diablo, Overwatch, Heroes of the Storm, Warcraft og Hearthstone – Blizzard Entertainment er uten tvil pionerer innen spillindustrien. Og når så mange mennesker spiller spillene deres vil det bare være naturlig å arrangere en folkefest hvor deres fans, både nye og gamle, kan informeres om hva fremtiden bærer.

Hva er BlizzCon?

BlizzCon er en to-dagers konferanse som omhandler Blizzard Entertainment, altså deres spill, deres software og alt annet de har å by på. Blizzcon ble avholdt for første gang i Oktober 2005, og siden den gang har arrangementet vokst seg betraktelig større. Stadig flere mennesker møter opp i Anaheim Convention Center.

I 2018 var det hele 40 000 mennesker til stede ved BlizzCon. Dette høres kanskje ut som om det er særdeles mange tilskuere for et spillrelatert arrangement, men med tanke på hvor stort Blizzard Entertainment har vokst seg i løpet av de siste årene, er det ingen tvil om at interessen er enorm.

Ikke bare spill

Det stemmer at BlizzCons primærfunksjon er å informere deres fans om hva som foregår på spillfronten. Men Blizzard kan mer enn å bare lage spill, de kan nemlig også lage show. På BlizzCon får du se paneler med spørsmål og svar, cosplay-konkurranser og konserter med mange forskjellige store artister.

Når vi sier at BlizzCon avholder konserter med store artister, så er ikke dette noen overdrivelse – BlizzCon har nemlig huset noen av verdens største stjerner gjennom tidene. Legendariske musikere og band som Ozzy Osbourne, Metallica, Foo Fighters, Muse, Tenacious D og mange flere har opptrådt i løpet av årene.

Enorm følgerskare

Når det gjelder popularitet ligger Blizzard Entertainment helt i toppen av bransjen. Selskapet står nemlig bak noen av de største flerspillertitlene noensinne. Hvem har vel ikke hørt om World of Warcraft eller Overwatch? Med slike populære titler er det ingen tvil om at det er mange som er spente på Blizzards oppdateringer.

Noe av sjarmen ved flerspillertitler som World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone eller Heroes of the Storm, er at de alltid er i utvikling. Spillene oppdateres til stadighet etter at de først har blitt lansert, og det er nettopp dette som utgjør mye av arbeidet som utføres av Blizzard Entertainment.

Nytt liv for gamle helter

En av de store attraksjonene ved årets BlizzCon vil uten tvil være World of Warcraft Classic. World of Warcraft har eksistert siden 2004, men har siden den tid blitt jevnlig oppdatert og endret. World of Warcraft Classic vil la spillerne gjenoppleve spillet slik som det var da det først ble utgitt.

BlizzCon er et møtested

Blizzard Entertainment er en titan innen spillverdenen. Spillere venter spent på nye lanseringer som World of Warcraft Classic, og eksisterende titler som Starcraft og Overwatch blir stadig mer populære. BlizzCon er det perfekte stedet for fans av Blizzards utgivelser om du skulle ønske å holde deg oppdatert på selskapets utvikling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *